tirsdag den 30. juni 2009

Uden bivirkninger

Hver gang man hos sin læge bliver forsynet med en recept, er det i sagens natur noget, der er sat i værk, fordi kroppen eller psyken kræver en form for behandling. Én af ulemperne i den sammenhæng kan være de bivirkninger, som den påkrævede medicin tilfører patienten.
Man kan nu – snart – vælge en ganske anden behandlingform. Og det bedste af det hele: Man behøver faktisk ikke fejle nogen verdens ting. Jo; da konceptet er beregnet til at løbe af stablen under den legendariske Århus-festuge kunne man muligvis lide af noget så banalt og dybest set selvforskyldt som tømmermænd… Og det tror jeg ikke, at en kunstrecept kan hjælpe på. Men når de værste eftervirkninger har lagt sig, var det måske muligt, at man kunne blive klogere i fremtiden. I optimale tilfælde kunne Kunst på Recept afstedkomme en forståelse af, hvorfor der stadig er mennesker på denne klode, der vedholdende fortsætter med at producere billedkunst i en lind strøm – og hurrah for dét!
Det antal kunstnere, der nu er med i Kunst på Recept er blot et lille, men eksklusivt, segment i et ganske sammensat kunstlandskab.
Måske giver Kunst på Recept et nyt publikum mulighed for at oparbejde en samling med afsæt i disse små uprætentiøse værker af dybt seriøse og anerkendte kunstnere på den lokale (i en vid forstand) kunstscene?
Jeg må i gang…