onsdag den 9. december 2009

Andersen i Horsens.

Jeg kan indledningsvist sige, at hvis ikke man har fået set – jeg selv nåede det på falderebet – Martin Erik Andersens store installation ’more give me more give me more. dette dit dørtrin’, så er det en god idé lige at checke værket på Horsens Kunstmuseum, inden udstillingen lukker og installationen pilles ned den 13. december.

Værket er skabt med udgangspunkt i det berømte persiske Ardabiltæppe. Bag den kryptiske titel gemmer sig et fascinerende kunstværk, der blandt andet kaster nyt lys over den vestlige verdens forhold til islamisk kultur. Det sidste er et outtake fra museets hjemmeside – og min oplevelse af installationen havde et helt andet og langt mere collage-baseret udgangspunkt.

Jeg har ellers fået nok af neonlys; men i det aktuelle tilfælde har de ultraviolette lysstofrør klart et sigte i forhold til rum og værk. Samtidigt viser museet en 25 års jubilæumsudstilling – og bliver Andersens univers lidt for avanceret (husk selv at sætte pladespillerne i gang), så er der under alle omstændigheder noget for publikum at gå på opdagelse i