tirsdag den 2. februar 2010

Anders Georg Jensen in memoriam

TERMINUS bliver titlen på mindeudstillingen om grafikeren Anders Georg Jensen, der som bekendt døde for nyligt kun 58 år gammel. Udstillingen vil finde sted på Kulturspinderiets lille sal i Silkeborg med åbning den 13. februar.

For tiden arbejdes der på højtryk med udvælgelse af værker til udstillingen, som er blevet til på initiativ af nogle af kunstnerens venner – heriblandt billedkunstneren Bodil Sohn, som var Anders Georg Jensens samlever, da jeg lærte ham at kende i 1987. TERMINUS vil kunne ses på Kulturspinderiet indtil 28. februar. Ved åbningen bliver der taler af blandt andre tidligere inspektør ved Silkeborg Kunstmuseum, Troels Andersen.

Det er meget naturligt, at udstillingen finder sted netop i Kulturspinderiets lille sal, da denne er beliggende klods op af Det Grafiske Værksted i Silkeborg, som Anders Georg Jensen genetablerede i byens tidligere medborgerhus.

Dermed har han haft en overordentlig stor betydning for værkstedet og dets daværende og senere brugere. Det er tvivlsomt, om der overhovedet havde været et grafisk værksted i Silkeborg, hvis ikke Anders Georg Jensen dengang havde taget det nødvendige initiativ til at få stedet på fode igen efter lang tids stilstand.