onsdag den 24. februar 2010

"Silkeborg-kunstner"


I Midtjyllands Avis den 18. februar kunne man læse at ”Silkeborg-kunstneren” Jeppe Hein er blevet afvist af kronprinseparret i forbindelse med en udsmykning af haveanlægget ved Fredrik 8’s Palæ ved Amalienborg.

Hein har afvist at foretage ændringer i sit koncept, da han ikke vil gå på kompromis med sin oprindelige idé. Det er bestemt helt fair og Heins kompromisløshed bør bifaldes, selv om det muligvis kan koste et ridderkors på længere sigt.

Midtjyllands Avis bruger betegnelsen ”anerkendt” om Jeppe Hein i overskriften, der beskriver den ovennævnte sag. Det kan man vel også roligt sige, at Hein er. En kæmpeudstilling af kunstnerens værker bliver netop nu stadig vist på kunstmuseet ARoS i Århus – og her bliver man sandsynligvis ikke vist uden en vis grad af anerkendelse?

Derimod vil jeg kalde det lidt af en tilsnigelse, at kalde Jeppe Hein for Silkeborg-kunstner. Han har mig bekendt arbejdsmæssig base i Berlin og er bosat i øvrigt i hovedstaden; men ens provinsielle fortid kan man tilsyneladende – hvis det står til avisen – ikke løbe fra; og heller ikke, at man i tidernes morgen har taget en håndværksmæssig uddannelse, hvilket i den aktuelle sag må siges at være totalt irrelevant.