torsdag den 22. april 2010

Preview på Steinicke




Et par dage før åbningen, som finder sted på KunstCentret Silkeborg Bad den 24. april, havde jeg mulighed for at se udstillingen ’Back is Forward’, der viser mere end 140 værker af Frode Steinicke.

Blandt meget andet kan man opleve en del tidlige malerier, som blev udarbejdet før han fuldstændigt helligede sig skulpturen. Hovedvægten af de skulpturelle værker tager udgangspunkt i de senere år; men der findes også eksempler på ting, som har været udstillet op gennem 90’erne, hvor jeg blandt andet selv har haft mulighed for at udstille sammen med Steinicke ved adskillige lejligheder.

I ’94 udstillede vi således sammen på det nu forlængst lukkede Galerie Buchelhax i Silkeborg. Denne udstilling var på mange måder ganske vellykket, og her viste jeg en del af de grafiske arbejder, som jeg senere på året udstiller på – netop – Silkeborg Bad.

Der er tradition for, at når en forholdsvist lokal billedkunstner udstiller på Badet, afstedkommer det en sand folkevandring til åbningen. Mon ikke også det bliver tilfældet lørdag den 24?