tirsdag den 18. maj 2010

Sejr til den sunde fornuft

Silkeborg Kommunes Fritids- og Kulturudvalg signalerede i forrige uge, at man foreslog at fjerne driftstilskuddet til KunstCentret Silkeborg Bad. Når man iagttager udvalgets forslag til besparelser, var de 3,2 millioner absolut topscoreren blandt institutioner, der skulle være genstand for besparelser.

Det er påfaldende, at netop Silkeborg Bad skulle holde for med en total fjernelse af driftstilskuddet. Nu trækker formanden for udvalget Steen Vindum voldsomt i land: ”Silkeborg Bad er et fantastisk sted og Venstre har ikke haft nogen intention om at lukke det, men vi skulle finde 15 mio. kr. på et budget, hvor der er mange ting, som vi ikke kan røre ved. Det var min vurdering, at vi ikke kunne komme i mål uden besparelsen på Silkeborg Bad”.

Nu forlyder det fra Midtjyllands Avis, at et flertal i Silkeborg Byråd vil underkende beslutningen om at fratage Silkeborg Bad eksistensgrundlaget, og det er naturligvis tilfredsstillende. Men kulturrådsformanden må efter denne misere stå med en underlig følelse. Under alle omstændigheder er det signal, der er sendt, formentligt noget som vil påvirke Kulturudvalgets forhold til kunstmiljøet i mange år fremover.