fredag den 23. juli 2010

Sommertid i Kunstbygningen



”I en sommertid hvor mange kulturinstitutioner går på lavt blus og afventer de ferierendes hjemkomst, har Århus Kunstbygning en absolut seværdig udstilling på programmet”.

Ordene er Anne Mette Thomsens, som hun formulerede dem i forbindelse med udstillingen ’Intensive Surfaces’ af britiske Shezad Dawood i Århis Kunstbygning på kunstsitet Kunsten.nu. Der er meget at se på, og udstillingen kommer vidt omkring fra cowboyromantik til indisk symbolik, som det illustreres herover.

Også i Kunstbygningen finder man i underetagen en udstilling (det lille billede), der ikke er specielt godt formidlet på stedet – og det er måske godt det samme? Faktisk er man i stand til at opleve udstillingen på sine egne præmisser, og det er egentligt rart til en forandring.

Her handler det om kunstnerduoen J&K – Janne Schäfer (D) og Kirstine Agergaard (DK) – som ifølge Kunstbygningens hjemmeside repræsenterer følgende: ”Med humor og et overraskende nærmest skamløst rapseri fra forskellige kulturers symbolverden føres publikum ind i konstruerede verdener, hvor neo-koloniale og tværkulturelle problemstillinger undersøges og tematiseres”. Denne udstilling har titlen ’The Perfect Stage’.