mandag den 3. oktober 2011

Kultur plus radikal er lig med kulturradikal



”Velkommen til dig, Uffe! Du er jo frontløber og kaospilot, jeg kan love dig for, at der er brug for både at kunne løbe i front og mestre kaos i Kulturministeriet”

Med disse ord ”afleverede” den afgåede kulturminister Per Stig Møller ifølge dagbladet Politiken ministeriet til radikale Uffe Elbæk, der besidder en grundig lokalpolitiks erfaring gennem sit engagement i bl.a. Århus Byråd.

Landspolitisk må han dog regnes for en novice, da han først ved det netop overståede valg er blevet valgt ind i Folketinget. Han er blevet kendt for en såkaldt ”kulturel Marshallplan”, der bl.a. vil reducere antallet af symfoniorkestre, nedlægge FM-båndet, flytte midler fra den klassiske musik over til den rytmiske og reformere dagpengesystemet for kunstnere, så det understøtter freelance-aktiviteter. Det sidste er måske nok så væsentligt for danske billedkunstnere.

Til gengæld synes Elbæk stærkt opsat på fortsat at læfle for, hvad der er ungt og hipt på bekostning af klassiske og traditionelle værdier i kulturlivet.