fredag den 27. januar 2012

The mighty Quinn

”Quinn er en kunstner, der – som også Lemmerz – tager fat om de helt store, eksistentielle og filosofiske temaer i en direkte men samtidig meget nutidigt opdateret forlængelse af den klassiske kunsts udtryk, virkemidler og teknikker helt tilbage til de gamle grækere”

Mette Sandbyes anmeldelse i Weekendavisen af den netop åbnede udstilling på museet Kunsten i Aalborg med den britiske kunstner Marc Quinn har frembragt en vis nysgerrighed hos mig.

Quinn er én af de britiske kunstnere, der i de seneste år har fundet et udtryk, som er forankret i det stærkt provakatoriske; men efter Sandbyes beskrivelse at dømme, er der mening med galskaben.

Første gang, man rigtigt for alvor fik øjnene op for Quinn på den store kunstscene, var da han i 1991 lavede et aftryk af sit ansigt ved hjælp af 4, 5 liter blod, som var tappet fra kunstnerens egne årer. Dette værk er placeret i en beholder, hvor det konstant befinder sig i en temperatur på -17 grader. Han har gentaget processen hvert femte år siden – og på dén måde er han naturligvis altid sikker på at have frisk blod i årerne.

Udstillingen ’All of Nature Flows Through Us’ kan ses på Kunsten i Aalborg frem til d. 29. april. Så der er god tid…