tirsdag den 28. august 2012

Direktør forlader Charlottenborg

”Fusionen mellem Charlottenborg og Kunstakademiet markerer starten på et nyt kapitel for organisationen, og her vil nytænkning og nye måder at gribe tingene an på være til gavn. Jeg har nydt min tid i Danmark og fået mange nye venner, men det føles som det rigtige tidspunkt at komme videre på”.

Således hedder det i en udtalelse til Jyllands-Posten fra Kunsthal Charlottenborgs direktør Mark Sladen, der har valgt at opsige sin stilling pr. 14. september. Ansættelsen af Sladen gav ellers lidt ro omkring Charlottenborg, der indtil da ellers i medierne, havde levet en noget forblæst tilværelse. Hovedårsagen skulle findes i institutionens lave publikumstal, og Sladen blev ansat i juni 2010.

Siden er det fra politisk side blevet besluttet at fusionere Kunsthal Charlottenborg og Det Kgl. Kunstakademis administrationer, og muligvis er denne disposition en af årsagerne til Sladen’s fratræden. Kulturminister Uffe Elbæk beklager Sladen’s beslutning, men udtrykker forståelse for den. Samtidigt kan man så spekulere over, om mediestormen i forhold til kunsthallen nu blusser op igen?

Der var ikke mange besøgende, da jeg i foråret sidst besøgte Kunsthal Charlottenborg. Måske skulle dette ses som en konsekvens af, at vejret var skønt – og at det potentielle publikum foretrak at nyde solen ved Nyhavn? Af samme årsag kunne jeg bl.a. se værket ’Painting the Weights’ af Christina Mackie (billedet herover) i fred og ro.