torsdag den 22. november 2012

Millioner til Sculpture by the Sea

Via en donation fra Købmand Herman Sallings Fond på tre millioner kroner er udstillingen Sculpture by the Sea sikret et gedigent økonomisk tilskud med henblik på afviklingen af udstillingen i årene 2013, 15 og 17.

Udstillingen er usædvanlig i kraft af, at den løber over et areal på tre en halv kilometer fra Tangkrogen til Ballehage i Aarhus. Heldigvis slutter forløbet umiddelbart inden det når til mit favoritspot, som er området umiddelbart efter, hvor udstillingen ophører.

Til gengæld har Sculpture by the Sea de sidste år udgjort en sand publikumsmagnet, og det er efter al sandsynlighed et publikum bestående af folk, der sjældent går på kunstmuseer, i gallerier eller i kunsthaller.

På den måde kan man i perioden 1.-31. juni 2013 helt vederlagsfrit opleve ikke færre end 63 skulpturer udført af lige så mange kunstnere fra tyve lande. Sculpture by the Sea udgør dermed den ubetinget største internationale kunstudstilling i Danmark, hvis man måler på arealet.

Billedet herover er et udsnit af Andrew Rogers' værk fra 2011-udgaven af Sculpture by the Sea og titlen er 'From Optimism to Hope'