mandag den 31. december 2012

Highlights på Kunsten.nu

Her ved indgangen til 2013 har adskillige kunsttidsskrifter gjort status over året, der er ved at rinde ud.

Således har Danmarks førende webtidsskrift Kunsten.nu netop rundsendt et nyhedsbrev, der for det første anskuer kunsten og kulturen i 2012 i et bredt perspektiv. Her er et af temaerne – vel ikke overraskende – Uffe Elbæks endeligt som kulturminister.

Samtidigt belyser man på Kunsten.nu den manglende dækning i dagspressen på kunstområdet – og påpeger, at danske dagblade kun tilsammen har én fuldtids kunstanmelder, en kendsgerning, der kom lidt bag på mig! Derudover åbner Kunsten.nu for planerne i forhold til det nye år, hvor man lancerer GALLERY NEWS (hvorfor ikke Gallerinyheder?).

Imidlertid er det mest interessante ved det aktuelle nyhedsbrev en liste over de mest læste artikler på sitet i 2012. Den bekræfter, at patter sælger varen: En event i København præsenterede en dame med nogle kolossale jader, som blev brugt til at smadre et antal skulpturer af billedkunstneren Inger Scharff.

Og så er det nok muligt, at maleriet som væsentligt kunstnerisk udtryksmiddel befinder sig i en momentan krise; men det gælder ikke i forhold til Michael Kvium, som ligger nr. tre på Kunsten.nu’s liste over de mest læste artikler. Portrættet af Kvium bliver dog ”overhalet” af Torben Sangilds beskrivelse af et kunstværk udført af politikeren Pia Kjærsgaard.

I øvrigt ligger Kvium tillige nr. 10. Her er temaet kunstnerens udstilling på Horsens Kunstmuseum.

Gengivelsen, der ledsager denne blog er et pressebillede af netop et værk af Kvium: 'Den umiddelbare horisont' fra 2011. Olie på lærred.