torsdag den 7. marts 2013

Kunsthal i opløsning

Det er muligt at overskriften indikerer, at skribenten – nemlig denne blogs redaktør – kunne opleves som lovlig pessimistisk?

Men nu har jeg som bekendt beskrevet krisen, som foreløbigt har ført til fyring af institutionens kunstfaglige ledere og en samlet bestyrelses tilbagetrækning, i to tempi her på blog'en. Og det drejer sig naturligvis om Kunsthal Aarhus – tidligere Århus Kunstbygning, som, hvis man skal se det fra distancen, er i totalt opløsning.

Således er der ingen ledelse, ingen bestyrelse og personer fra institutionens interne organisation har tillige forladt skuden.

Der er også blevet foretaget tiltag, der via en underskriftindsamling på nettet skulle anbefale en genansættelse af den faglige leder Joasia Krysa. Her har en del allerede bidraget med en underskrift, og det er påfaldende at mange af disse tilsyneladende befinder sig langt fra ”orkanens øje”.

Never mind! Jeg skriver under ingen omstændigheder under på noget, jeg ikke har fået en grundig dokumentation for. Så skulle den ged vist være barberet – sådan lige foreløbigt?