tirsdag den 6. august 2013

Inspirerende agurketider

Jeg ved faktisk ikke, hvordan fænomenet ”agurketider” har fået sin betegnelse; men når det nu er sommer, og der måske ikke er så meget at skrive om, er det godt, at der findes skribenter der faktisk HAR noget at skrive hjem om.

Det kræver naturligvis, at man rejser ud – og netop dét at rejse er også noget, man forbinder med sommeren. Berlingskes kunstanmelder Torben Weirup har bl.a. befundet sig i storbyen London, hvor han beretter om et museum, som står i stærk kontrast til de store kunstmuseer i byen.

Jeg var faktisk ikke bevidst om eksistensen af The Estorick Collection i bydelen Islington i det nordøstlige London. Men her – tæt på Arsenals hjemmebane – ligger dette fine museum, som rummer en stor samling af primært moderne italiensk kunst.

Indholdet er baseret på en amerikansk forfatter Eric Estoricks samling – og skulle man komme til den engelske hovedstad, ser det ud som om, museet er et besøg værd. Ikke mindst som modstykke til de store Tate museer samt de øvrige mastodonter i storbyen.

Billedet viser Gino Severinis maleri ’The Boulevard’ fra 1911 og dette er blot et af de mange værker af italienske kunstnere, man kan se på The Estorick Collection