tirsdag den 1. oktober 2013

En "bedrøvet romantiker" takker af

”Han har været en meget markant stemme og profil, som man kan være enig eller uenig med, men han har altid udtrykt sig meget nuanceret og begavet. Han har været rigtig dygtig til at profilere NyCarlsbergfondet. Og også gjort det lig med sin egen person”
 
Sådan udtaler formanden for Billedkunstnernes Forbund Bjarne W. Sørensen i dagbladet Politiken ved nyheden om, at Hans Edvard Nørregaard-Nielsen fratræder som formand for Ny Carlsbergfondet efter 25 år på posten.
 
Nørregaard-Nielsen har været en væsentlig aktør på kunstscenen i perioden, og ifølge avisen, hører renoveringen og styrkelsen af Glyptotekets samling og donationen på 40 millioner, der satte gang i byggeriet af ARoS i Aarhus, til blandt de vigtigste aftryk, Nørregaard-Nielsen har afsat.
 
I portrættet af formanden udtaler billedkunstneren Per Arnoldi, som for øvrigt kalder ham en ”bedrøvet romantiker”: ”Han tror på den bedste kunst. Når han vælger at støtte noget, står han inde for det. Det kræver mod, men når man kombinerer det med tvivlen, er det et fantastisk resultat”… 
 
Og så kan man allerede begynde at spekulere over, hvem afløseren mon bliver?
 
På billedet ses Nørregård-Nielsen til venstre i samtale med kunstmuseet HEARTs direktør Holger Reenberg og denne blogskribent (til højre).