søndag den 24. november 2013

Mattinens gavludsmykning på Nørrebrogade vandaliseret

En af de offentlige udsmykninger, jeg altid glæder mig over, når jeg besøger Nørrebro i København, er Seppo Mattinens gavlmaleri ved Fakta på hjørnet af Nørrebrogade og Ravnsborgsgade.

Jeg synes altid, den har været der, men kunne læse på Politikens hjemmeside, at motivet med den cyklende pige er malet i begyndelsen af 90’erne.

Men det afholder ikke gadens røvhuller fra at ødelægge det fine gavlmaleri. Nu er den underste del af motivet blevet overmalet af disse vandaler, som ingen sandsynligvis vil røre end finger for at forsøge at pågribe?

Det kunne ellers være smukt om barbarerne selv fik lov at fjerne det blå maling fra Mattinens værk – eller betale de omkostninger, der måtte være forbundet med dette meningsløse og skandaløse hærværk.

Ifølge Politiken udtaler ejeren af ejendommen, at man ikke har tænkt sig at forfølge sagen – eller endsige få kunstværket renoveret. En repræsentant for den andelsforening, der ejer ejendommen og dermed gavlmaleriet har ingen intentioner om at søge midler til en restaurering. For som han siger: ”Det vil være omsonst, da området er et yndet mål for graffiti-malere”.

Havde det været et IC4-tog, var det nok en anden sag?