lørdag den 25. januar 2014

Art Herning






Der er måske langt mellem overraskelserne på en kunstmesse som Art Herning? Derfor er det dobbelt glædeligt, når man bliver overrumplet af nye galleriers tilstedeværelse eller etablerede galleriers usædvanligt høje niveau i forhold til, hvad man burde kunne forvente på sådan en messe, hvor kunstens kommercielle aspekter står i høj kurs. 

Der er mange deltagere i Art Herning, og alle galleristers sanser er skærpet – og derfor kan en dialog med enkelte repræsentanter fra de enkelte gallerier virke omsonst. 

Ikke desto mindre havde flere af de udstillende gallerister overskud til en lille snak om dette og hint, hvilket bl.a. gav sig udslag i, at jeg fik nogle meget nyttige tips fra kobbertrykkeren Niels Borch Jensen, hvis stand udgjorde ét af messens kunstneriske højdepunkter. 

Dette skal naturligvis ses i et isoleret og subjektivt perspektiv, der går på, at jeg har det velkendte ”nørdede” forhold til dybtrykket.

Fotografierne herover viser værker af kunstnere som Thierrey Geoffroy, Rose Eken, Tony Matelli og Wes Lang samt et par stemningsbilleder.