fredag den 16. maj 2014

Det tredje rum









Ebbe Stub Wittrups udstilling 'The Third Room' på ARoS ligger ifølge museets pressemateriale i et krydsfelt mellem billedkunst og videnskab. 

Det er der for så vidt ikke noget nyt i, da mange samtidskunstnere fra Wittrups generation befinder sig i dét område. 

Det er klart, at en sådan udstilling fordrer en masse indsigt i kunstnerens intellektuelle bevæggrunde for at lave de ting, han gør - og det er for så vidt også udstillingens indlysende handikap. Det er umuligt at nyde og vurdere udstillingen på de enkelte værkers betingelser, hvis man skal have top udbytte. 

Man kan naturligvis blot - som jeg - give pokker i alle beskrivelserne og udelukkende se på det udstillede som et rent æstetisk miljø; og det kan faktisk lade sig gøre, hvis man foretager nogle kvalificerede punktnedslag. 

Blandt andet finder jeg selv udsnittet af det nyeste værk interessant; men jeg havde gerne set, at 'After Matiushin - a Guide to Colour' havde fyldt væsentligt mere, da det kun ifølge kunstneren er en del af de mange "fejltagelser", der bliver vist på ARoS

Ebbe Stub Wittrup er født i 1973 og uddannet på Akademiet i Prag. Udstillingen, der er kurateret af museumsinspektør Maria Kappel Blegvad, kan ses frem til d. 14. september.