lørdag den 21. juni 2014

Jørgen Rømer på "Badet"

I forbindelse med udgivelsen af en fortegnelse over Jørgen Rømers grafiske produktion, har en udstilling med grafikerens arbejder kunnet ses forskellige steder i Danmark, og nu er udstillingen nået til Silkeborg - nærmere betegnet KunstCentret Silkeborg Bad. 

Desværre viser udstillingen kun et beskedent udsnit af de grafiske arbejder, man kan se i værkfortegnelsen, som grundigt beskriver hvert enkelt af de mange - især - raderinger, som Jørgen Rømer, der døde i 2007, producerede. 

Det er tidligere museumsinspektør ved Silkeborg Kunstmuseum (nu Museum Jorn) Dorte Kirkeby Andersen (det lille billede), der har defineret hvert enkelt af de mange grafiske arbejder, som Rømer eksperimenterede sig frem til i en periode, der strakte sig fra ca. 1958 og frem til 1989. På dét tidspunkt var Jørgen Rømers lunger så medtagede af dampe fra syre og andre kemikalier, at han efterfølgende valgte at koncentrere sig om tegning og akvarelmaleri. 

Katalogiseringen af Jørgen Rømers grafiske værk må siges at være lidt af en kraftpræstation - og især de mange metoder forankret i et permanent behov hos kunstneren for at eksperimentere, kan man udmærket forestille sig, har været lidt af en udfordring for Dorte Kirkeby, da hun skulle give bud på hvilken teknik, der er blevet benyttet i hvert enkelt af de hundredevis af dybtryk, som er gengivet i bogen om Jørgen Rømers grafik. 

Udstillingen på Silkeborg Bad kan ses frem til d. 14. december.