torsdag den 12. juni 2014

Jørgen Rømers grafiske værk på Silkeborg Bad


Som grafiker kan man roligt sige, at Jørgen Rømer (1922-2007) var eksperimenterende, og derfor er det næsten symbolsk, at han spillede en stor rolle i Den Eksperimenterende Kunstskole (Ex-Skolen) i København i 60'erne. Her videregav han sin tekniske viden og sit behov for at eksperimentere med de grafiske metoder til kunstnere som Per Kirkeby og Paul Gernes

Når KunstCentret Silkeborg Bad d. 21. juni åbner en udstilling med et udvalg på ca. 100 af Rømers grafiske arbejder, er der tale om et udstillingskoncept, der tidligere har været vist på Kastrupgårdsamlingen og på Kunstmuseet i Tønder. 

Disse udstillinger markerer samtidigt udgivelsen af en komplet fortegnelse over Jørgen Rømers samlede grafiske produktion, som blev udgivet i efteråret 2013. 

Det er tidligere museumsinspektør ved Silkeborg Kunstmuseum (nu Museum Jorn) mag. art. Dorte Kirkeby Andersen, der har udarbejdet den grundige fortegnelse, og netop Dorte Kirkeby Andersen åbner udstillingen på Silkeborg Bad. 

Clausens Kunsthandel i København står bag udgivelsen af værkfortegnelsen over Rømers grafiske arbejder. Tidligere har Clausens Kunsthandel udgivet tilsvarende fortegnelser over kunstnerens akvareller og tegninger. 

Udstillingen kan ses på Silkeborg Bad frem til d. 14. december.