tirsdag den 15. juli 2014

Kirkeby i München

Per Kirkeby: 'Vandrer', streg- og akvatinteætsning, 1963/1976 (foto: Museum Jorn, Silkeborg/Lars Bay)

Per Kirkebys status - herhjemme og internationalt - kan nogen næppe anfægte? Kirkeby er vel mest kendt som maler i den store offentlige sammenhæng; men som billedkunstner har Kirkeby været ansvarlig for mangt og meget, ligesom han tillige har udgivet adskillige bøger. 

For nyligt kunne man på det internationale kunstsite Artdaily.com læse, at netop to af kunstnerens væsentlige udtryk, grafik og skulptur, nu kan opleves i München - nærmere bestemt på Pinakothek der Moderne. 

Udstillingen tager udgangspunkt i Kirkebys bronzeskulpturer, som vises i samspil med en række grafiske arbejder - primært raderinger og træsnit - som i flere tilfælde ikke tidligere har været vist på udstillinger. 

Til den aktuelle udstilling i München er udlånt et antal grafiske arbejder fra Museum Jorn i Silkeborg, der er i besiddelse af en så godt som komplet samling af Kirkebys raderinger, som kunstneren løbende har skænket til museets samling. 

Og netop Museum Jorn danner til næste år ramme om en udstilling med Kirkebys raderinger. Denne præsentation vil markere udgivelsen af tredje bind af en samlet fortegnelse over kunstnerens produktion af raderinger.