torsdag den 28. august 2014

Gallerier i klemme mellem kunstmesser

Paraplyer kan være relevante, når man gerne vil skabe lidt udendørs miljø som supplement til hvad der foregår på Chart Art Fair indendørs på Charlottenborg (pressefoto: Chart Art Fair)

Art Copenhagen er en kunstmesse, der har fundet sted i Forum i København i årevis. 

For et par år siden hoppede nogle af de udstillende gallerier imidlertid fra, da de fandt konceptet hos Art Copenhagen for tyndt rent kvalitativt. 

Derfor blev Chart Art Fair en begivenhed, som foregår på Kunsthal Charlottenborg - og messen finder sted i forbindelse med Copenhagen Art Week, som løber af stablen i disse dage. 

Det virker indlysende, at Art Copenhagen har mistet en del af sin kvalitative troværdighed, da andre kunstgallerier end de "afhoppede" samtidigt har lagt den traditionsrige messe på is. Disse gallerier er imidlertid ikke inviteret til at deltage i Chart

Dagbladet Politiken har blotlagt problematikkerne omkring den oplagte opdeling af galleriverdenen via en artikel af Oliver Stilling. 

Gallerist Tom Christoffersen, som driver galleri i Københavns indre by, udtaler blandt andet: "Messen i Forum er et fint tiltag med fine folk, men den type kunst, som vil blive fremtrædende der, ligger et andet sted, end vi ligger. De rammer en anden gruppe, end vi gerne vil ramme". 

Chart Art Fair havde premiere sidste år og tæller gallerierne Susanne Ottesen, Bo Bjerggaard, David Risley, V1 og Andersen's Contemporary. Art Copenhagen har fundet sted siden 1997 og åbner i Forum d. 19. september og talte sidste år 59 gallerier.