tirsdag den 19. august 2014

Gallery Night i Aarhus

Der er noget, der tyder på, man kan komme på værtshus med Rose Eken på Charlotte Fogh Gallery ved Gallery Night Aarhus 2014 (foto: Charlotte Fogh Gallery)

Jeg skal love for, at udstillingssæsonen er blevet grundigt skudt i gang i Østjylland. 

Jeg har beskrevet de aktuelle udstillinger i Kunsthal Aarhus på denne blog tidligere, og fredag d. 22. august er det muligt at genopleve en nyere tradition, som er blevet lanceret i Aarhus de senere år. 

Galeri MøllerWitt, Charlotte Fogh Gallery, Galleri Profilen, Galleri Image og Galleri Jacob Bjørn har i fællesskab taget initiativ til Gallery Night Aarhus 2014, og skægt nok åbner alle gallerierne vistnok nye udstillinger på netop denne dag. 

Jeg ser frem til at opleve Rose Eken hos Charlotte Fogh. Eken er blevet kendt for at lave små tableauer med motivisk udgangspunkt i rock-grej og hvad man i øvrigt kan finde i et øvelokale. 

For nogle år siden kunne man se udstillinger, hvor hun havde lavet modeller af et kæmpe antal trommesæt fra rockhistorien - og disse modeller følte jeg mig meget underholdt af. 

Anette Harboe Flensburg er nok kendt af de fleste kunstinteresserede, og hun åbner separatudstilling hos Galerie MøllerWitt med titlen 'Down the Corridor'. Flensburg har i de seneste år mest beskæftiget sig med rummet og perspektivet i maleriet. 

Jacob Bjørn afholder en form for preview på et nyt galleri, som han åbner 20. september på Ceres-grunden i det centrale Aarhus. 

Galleri Profilen viser grafiske arbejder af Asger Jorn og Henry Moore, og i Galleri Image kan man se en udstilling med den brasilianske fotokunstner Rodrigo Braga. 

 Installationsfoto med malerier af Anette Harboe Flensborg hos Galerie MøllerWitt (foto: Galerie MøllerWitt)