søndag den 31. august 2014

Økonomiske trængsler på Museum Jorn

To afskedigelser samt en lønnedgang på tre procent er de foreløbige resultater af, at Museum Jorn i Silkeborg i den senere tid har været trængt en smule på økonomien. 

Hovedårsagen skal ifølge Midtjyllands Avis, hvor museets direktør Jacob Thage netop har skitseret situationen, findes i den store udstilling, der sammenfattede Asger Jorn og Picasso, som var meget dyr at lave. 

Til gengæld har museet oplevet en stor succes rent kunstnerisk - og dén succes har naturligt nok fordoblet publikumstallet sidste år i forhold til 2012. Men succes koster altså; men min egen holdning er, at hvis man ikke vover noget, vinder man heller ingenting - og jeg føler mig faktisk overbevist om, at Museum Jorn i indeværende år vil hente meget af det tabte tilbage, da udstillingerne i anledning af Asger Jorns 100-års fødselsdag sandsynligvist har bragt endnu flere folk gennem tælleapparaterne på museet end året før. 

Hvis man skal sætte lighedstegn mellem kunder i butikken og omsætning, kan det vel dårligt undgå at påvirke omsætningen? 

Om museets dårlige økonomi påvirker ambitionerne om, at opføre et nyt Museum Jorn centralt i Silkeborg, er til gengæld svært at gennemskue. 

Måske skal man klappe hesten endnu en gang og overveje, om ikke det eksisterende museum - med en udvidelse - bør tilfredsstille de krav, man kan stille til et provinsmuseum med Asger Jorn som omdrejningspunkt.