torsdag den 9. oktober 2014

Tid til Kviums "fools"

Snart åbner den store udstilling Fools på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Udstillingen viser værker - eller rettere sagt malerier - af den danske billedkunstner Michael Kvium. 

Det er dog ikke en traditionel udstilling af Kvium, man vil være vidne til i perioden, hvor udstillingen løber. Den drejer sig i al sin enkelthed om en serie på mange malerier, som Kvium har lavet i langt det meste af sin løbebane, og disse malerier indeholder helt fundamentalt gengivelser af nogle af de mange karakterer, som kunstneren har benyttet i sine øvrige værker. 

De mange malerier har til fælles, at de besidder samme mål som coveret på en LP-plade - nemlig 30 x30 cm

Hvert værk fremstiller én af de mange personer, som Michael Kvium har brugt eller haft til hensigt at bruge i sine øvrige - og ofte store - malerier. 

Jeg er på plads til pressemødet, der finder sted dagen inden der er fernisering på udstillingen, der åbner for offentligheden d. 11. oktober. 

Man kan læse meget mere om udstillingen senere på siden her og efter planen tillige i et dansk kunsttidsskrift, som jeg har en aftale om at levere en anmeldelse til. Så meget mere Kvium - såvel tekst som billeder - senere.