søndag den 11. januar 2015

Flere nye udstillinger på Silkeborg Bad


Jeg har tidligere berettet om en nyåbnet udstilling med værker af Anna Klindt Sørensen på KunstCentret Silkeborg Bad. 

Nu har man imidlertid åbnet yderligere to nye udstillinger på Badet. Den ene er en visuel kommentar til Silkeborg Bads tidligere rolle som kursted, og en sådan udstilling hedder naturligvis 'Sanatorium'. 

Jeg har umiddelbart lidt svært ved at blive rigtig klog på udstillingen, men der er glimrende enkeltstående værker til stede på udstillingen. Blandt andet af Marina Pagh, som nok mest er kendt som maler, men til 'Sanatorium' har hun udviklet en væg- og en videoinstallation (øverste billede). Sidstnævnte står for mig som udstillingens bedste indslag.

Samtidigt med 'Sanatorium' åbnede en længerevarende udstilling med et større antal grafiske arbejder og to malerier af Søren Hjort Nielsen (1901-83). 

Hjort Nielsen var tidligere underviser på Grafisk Skole ved Det Kgl. Kunstakademi, og fandt ret hurtigt ud af, når det handlede om grafikken, at hans foretrukne udtryksmiddel inden for genren var den enkle koldnålsradering. 

Alt det kommer der meget mere om, da jeg har skrevet en dobbeltanmeldelse af de to udstillinger med Hjort Nielsen og Anna Klindt Sørensen.