torsdag den 12. marts 2015

Alsidigt udstillingsprogram på ARoS

'Monet - Lost in Transaction': Claude Monet: 'A Haystack in the evening Sun', 1891 (pressefoto: ARoS)
'Formen, farven, fladen': Olafur Eliasson: 'The Inverted Panorama House', 2004 (pressefoto: ARoS)

Fra ung nordisk samtidskunst over kinesisk nutidskunst via en af de unge vilde til impressionisternes store mestre er i korte træk, hvad publikum kan forvente at opleve i resten af 2015 på kunstmuseet ARoS i Aarhus. 

Ved et velbesøgt brunch-arrangement præsenterede museet årets udstillinger for pressen, og der bliver noget at se frem til - både for dem, der er til den store historie og dem, der helst beskæftiger sig med kunsten, som den ser ud i dag. 

Jeg har tidligere på siden her beskæftiget mig med den første udstilling i serien 'ARoS Focus//New Nordic' og her kan man se frem til yderligere to udstillinger, og min sidemand ved pressemødet antydede, at man kan glæde sig til en meget spektakulær udstilling med det svenske par Nathalie Djurberg og Hans Berg. De blev begavet med den prestigefyldte pris 'Sølvløven' ved biennalen i Venedig i 2009. 

Allerede d. 27. marts kan man se Årets Pressefoto på museet og samtidigt åbner en anden udstilling, jeg har skrevet om på blog'en her, nemlig 'Formen, farven, fladen', som sammenfatter design med non-figurativ billedkunst. 

Hen over sommeren kan man se en udstilling med en kunstner, som museet betegner som "undervurderet", nemlig tidligere professor ved Kunstakademiet i København, Claus Carstensen. Om han så er under- eller overvurderet, kan man erfare på udstillingen 'What's Left (Is Republican Paint)' fra d. 30 maj

 Årets store publikumsbasker bliver udstillingen 'Monet - Lost in Transaction', som ikke kun præsenterer den store impressionist Claude Monet, men også et stort antal af hans samtidige kollegaer. 

Ikke alene vil denne udstilling blive et tilløbsstykke, men der er ingen tvivl om, at den for alvor vil sætte ARoS på kunstens verdenskort, hvilket er en hovedambition for museets direktør, Erlend Høyersten. Udstillingen kan ses fra d. 9. oktober og frem til d. 10. januar. 

Året afsluttes på ARoS med en stor udstilling med kinesisk kunst. Med 'A New Dynasty - Created in China' har museet håndplukket 20 samtidskunstnere i et broget univers af maleri, installationskunst, video, skulptur og fotografi. 

Til sidst skylder jeg lige at nævne endnu en udstilling i den nordiske serie: Det handler om kunstneren E.B. Itso, der bruger kunsten i en dokumentarisk kontekst. 

Herudover kan man opleve en udstilling med konstruktivistisk grafik hen over sommeren. Det er muligt, at det umiddelbart lyder kedeligt; men det synes jeg ikke!