fredag den 22. maj 2015

Årets museum i Europa

Rijksmuseums direktør Wim Pijbes her fotograferet sammen med den amerikanske præsident Barack Obama foran Rembrandts ikoniske maleri 'Nattevagten' under præsidentens besøg på museet i 2014 (foto: AP)

Hvis direktøren for Rijksmuseum i Amsterdam, Wim Pijbes, ser ganske fornøjet ud i disse dage, er der såmænd en ganske god grund dertil. Det store museum, der åbnede for nyligt efter en længere renoveringsproces, er nemlig ifølge The Art Newspaper netop blevet kåret til European Museum of the Year af organisationen European Museum Forum. 

Den vellykkede renovering af museet udgør naturligvis en årsag til, at det er blevet valgt i hård konkurrence med 40 andre museer, som vel at mærke udgør alle museumstyper - ikke blot kunstmuseer. 

En anden årsag til, at Rijksmuseum er blevet valgt er en netop afsluttet udstilling, som man har foretaget i samarbejde med National Gallery i London, med The Late Rembrandt som overordnet tema. 

Denne udstilling har trukket alene 520.000 gæster til museet, hvilket er i omegnen af, hvad de mest besøgte danske kunstmuseer kan trække i løbet af en hel sæson. 

Udstillingen har været vist i tre måneder, så man må formode, at der har været forholdsvist overbefolket i udstillingsrummene i dén periode?