torsdag den 9. juli 2015

Afrika på Louisiana

'Afrika - Arkitektur, kultur og identitet', 'Floating School', Nigeria (foto: Iwan Baan/Louisiana)

Bundløs fattigdom, tørke, hungersnød, folkemord, militærdiktatur, AIDS, ebola samt fejlanbragte bistandsmidler er blot nogle af de klichéer, der optræder i de flestes bevidsthed, når talen er på det afrikanske kontinent, som faktisk er en verdensdel, der ofte bliver opfattet som et land af mange. Og samtidigt en stat hvor intet fungerer, og hvor en primitiv form for anarki hersker. 

Den reelle fortælling om Afrika er dog langt mere nuanceret, og de håndgribelige beviser herpå, kan man for tiden se på kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, som netop følger op på et antal udstillinger, hvori man har sat fokus på arkitekturforankrede specialiteter forskellige steder på kloden. 

Udstillingen 'Afrika - Arkitektur, kultur og identitet' er opbygget omkring syv temaer, og der er, med de tidlige udstillinger på nethinden, al mulig grund til at forvente noget helt ekstraordinært i forbindelse med denne udstilling. 

Jeg håber snarest at få mulighed for at se udstillingen på Louisiana, der samtidigt stadig viser den roste udstilling med maleren og grafikeren Peter Doig.