mandag den 13. juli 2015

Timet bogudgivelse

Illustration fra bøgerne 'Danske Kyster' (foto: Janne Klerk)

"Mange naturvenner frygter en vandalisering af de sårbare områder, mens flere borgmestre i det perifere Danmark skriger på udvikling. Prikkes der først hul på ødelæggelsernes dige, udsættes vi for en stormflod, der aldrig lader sig reparere, lyder det fra modstanderne. Vandlande og hæslige hoteller vil hurtigt skyde i vejret og spolere kysternes æstetik og herlighedsværdi, som netop er et trækplaster for turister"

Citatet stammer fra min udmærkede kollega Lars Ole Knippels seks-stjernede anmeldelse i Jyllands-Posten af to-bindsværket 'Danmarks Kyster' med fotografier af Janne Klerk og tekster af Merete Minderup og Gitte Broeng. 

Bøgerne illustrerer hele den danske kyststrækning (på godt og ondt), og udgivelsen kan ikke være tilrettelagt bedre, end man oplever det, da der fra politisk side er blevet åbnet for en debat, der gør op med reglen om, at der kun kan bebygges mere end 300 meter fra kystlinjen. 

Efter min mening vil en sådan dispensationsproces i forhold til beskyttelse af danske strande være en ren katastrofe; og Lars Ole Knippel angiver da også "at dette pragtværk bør være pligtstof for de ansvarlige politikere og læses af alle".