fredag den 2. oktober 2015

Statens Værksteder til Kronborg

"Det her gør rigtigt ondt. Har arbejdet her både med egne projekter og senere som konsulent, i alt siden 1989. Der er kælet for alle detaljer i værkstederne, - ikke mindst Ulf Horak's fortjeneste. Det kan ikke bare flyttes. Hvis det skal genetableres uden forringelser kommer det til at koste rigtig rigtig dyrt. Og jeg kan overhovedet ikke se at kunsten kan vinde noget ved denne hovsa beslutning"

Citatet stammer fra Facebook og er lagt ud af Billedkunstnernes Forbunds formand Bjarne Werner Sørensen, og udgangspunktet er naturligvis den siddende regerings plan om at flytte Statens Værksteder for Kunst fra Gl. Dok i København til lokaliteter på Kronborg i Helsingør. 

Af adskillige af den borgerlige regerings udflytningsprocesser må denne vel nok betegnes som den mest skingrende vanvittige. 

Jeg har svært ved at se fordelene ved de øvrige planer om den gennemgribende statslige, geografiske rokering, som regeringen har lagt op til; men her springer kæden da fuldstændigt af. 

Om de aktuelle politiske temaer har billedkunstneren Per Arnoldi naturligvis en mening... Den kan læses i en bloggen umiddelbart før denne.