søndag den 13. marts 2016

Ohrt med mest magt

"Skal jeg endelig se positivt på det, synes jeg, det er en anerkendelse af det, vi gør som fond. Derfor må det være fondet snarere end min person, der kommer ind på en førsteplads, fordi man mener, vi spiller en rolle. Og det mener jeg i høj grad, at vi gør, fordi vi er et fagligt fond, hvor tre faglige personer diskuterer tingene grundigt igennem, lægger strategier og bruger tid på ansøgningerne"

Udtalelsen er fremsat af Ny Carlsbergfondets formand Karsten Ohrt i forbindelse med en artikel i dagbladet Politiken, som netop har offentliggjort en liste over de mest indflydelsesrige personer på den danske kunstscene. 

Listen, der rummer 25 personer, er udarbejdet i forbindelse med en rundspørge, som er foretaget blandt, hvad Politiken kalder "en række udvalgte aktører på og omkring den danske kunstscene". 

Disse, som jeg i øvrigt ikke ved, hvem er, har peget på KarstenOhrt som den mest magtfulde blandt den lille cirkel af personer, som mere eller mindre sidder på magten i kunstmiljøet. 

Det er i øvrigt interessant at erfare, at kunstmuseet Louisianas direktør Poul Erik Tøjner er nummer to på listen. Nummer tre er ganske naturligt Karsten Ohrts efterfølger som direktør på Statens Museum for Kunst og tidligere rektor for Kunstakademiet, Mikkel Bogh

Der er langt mellem kunstnere på listen; men Olafur Eliasson er dog at finde på en femteplads, og - måske en smule overraskende - skal man helt ned til placering nr. syv for at finde ARoS' direktør Erlend Høyersten

Der er ikke meget status i kunstanmeldelse; men Politikens kunstredaktør Peter Michael Hornung er dog at finde på top 25 i kraft af en placering som nummer 19.
Det er kun herren til venstre på billedet, der er blevet plads til på listen over de 25 mest magtfulde personer på den danske kunstscene. Det er naturligvis Peter Michael Hornung, kunstredaktør og anmelder ved dagbladet Politiken. Herren i midten kender de fleste faste læsere af denne blog, og herren til højre er kunstmuseet HEARTs direktør Holger Reenberg (foto: Sofie Dirks Gottlieb)