lørdag den 7. maj 2016

Det er forår og tid til at smide kludene

"Vores film udspringer af et ønske om at vende tilbage til kroppene, som de er. Vi ser, hvordan mange unge mennesker i dag er ekstremt blufærdige og ikke klæder om foran hinanden, Facebook fjerner brystvorter og unge kvinder bliver ofre for hævnporno. Den frie nøgne krop er blevet enormt skamfyldt. Med filmen vil vi gerne gøre op med kropsforskrækkelsen, skammen og forestillingen om den perfekte krop"

Udtalelsen er fremsat af skuespiller og koreograf Pernille Koch i dagbladet Politiken - og anledningen er dels, at avisen har sat fokus på nøgenhed i det mere eller mindre offentlige rum samt på teaterscenerne, og dels med fokus på filmen 'Fordi vi også er alt det, vi har mistet', der har premiere d. 11. maj i Cinemateket i København. 

Kunstnerkollektivet Blue Tit står bag filmen (som man kan se en trailer fra herover) og den skal ifølge kollektivets tre repræsentanter ses som et opgør med den nypuritanske kropskultur, som præger det danske samfund. 

Spørgsmålet er, om ikke denne kropsforskrækkelse har været der hele tiden? Den er blot blevet mere udtalt i kraft af mediernes fascination af nøgenhed i religiøse og filosofiske sammenhænge. 

Heldigvis findes der ved de danske strande oaser, hvor den slags problematikker ikke eksisterer - og det er forår!!!