mandag den 3. oktober 2016

Kunst ved S-banen

Sonja Lillebæk Christensen: 'Kragemænd (Psykopomper)', 2016. Tapet af forstørret akvarel

Sydhavn Station er blot én af mange S-togstationer i København, og her er der naturligvis en vis trafik af mennesker hver eneste dag. 

Af samme årsag kan det virke ret indlysende at indrette et udstillingssted ved lokaliteten. Dette er et af landets mange kunstnerstyrede udstillingssteder, og Sonja Lillebæk Christensen og Christian Schmidt-Rasmussen er to af de kunstnere, der er tilknyttet udstillingsstedet. 

Deres aktuelle udstilling tager såmænd udgangspunkt i en fiktiv dialog, som de to har foretaget under spadsereturer i området omkring Valbyparken i Sydhavnen. Jeg besøgte udstillingen for nyligt, og det var faktisk interessant. 

Gengivelsen herover er en forstørrelse af en akvarel, som Sonja Lillebæk Christensen har foretaget, og udgangspunktet er to mænd, som hver dag går med deres hund i området - som Lillebæk Christensen og Schmidt-Rasmussen i øvrigt også gør. 

Udstillingens titel 'Double Fantasy' bringer for øvrigt mindelser frem vedrørende John Lennon og Yoko Onos album med samme titel. Det blev udgivet kort før Lennons død i 1980.