søndag den 16. oktober 2016

Programmet for Aarhus 2017 offentliggjort

Til februar åbner Jorn-Munch-udstillingen på Museum Jorn i Silkeborg. Her en gengivelse af Asger Jorns 'Hvisken' fra 1971. ©Henie Onstad Kunstsenter

For nyligt blev - under pomp og pragt - programmet for Kulturby 2017 præsenteret i Aarhus Teater, og lokaliteten er naturligvis valgt, da netop Aarhus er Europas Kulturby til næste år. 

Jeg er selvfølgelig mest interesseret i, hvad Kulturby 2017 har at byde ind med på det billedkunstneriske område, og der er meget! 

Af samme årsag må jeg være mere selektiv end normalt, når jeg besøger de mange tilbud som hele Region Midtjylland byder ind med. 

Umiddelbart kan jeg kort nævne den ambitiøse udstilling med fokus på Asger Jorn og Edvard Munch, som vises fra d. 4. februar på Museum Jorn i Silkeborg. 

ARoS i Aarhus har for længst præsenteret afløseren for Sculpture by the Sea, som bliver en ganske omfattende begivenhed med både museum og miljøet omkring byen som udgangspunkt. 

Første del af The Garden åbner på museet d. 8. april, og senere vises resten hen over sommeren - og temaerne er The Past, The Present og The Future. Det bliver ganske spændende. 

HEART i Herning tager fra d. 21. april Socle du Monde-temaet op igen, og det bliver helt sikkert interessant. 

Derudover bliver der naturligvis åbnet helt nye udstillinger i regionens øvrige udstillingssteder, så der bliver noget at se på for den kunstinteresserede midtjyde. 

Hele programbogen for Aarhus 2017 kan findes HER>