søndag den 6. november 2016

Kvindedominans på INSIDE 2016

For seks år siden havde jeg den ubetinget store fornøjelse at deltage som censor på udstillingen INSIDE i Kunstpakhuset i Ikast. 

Hvad der gjorde oplevelsen speciel, var at censureringen er åben for publikum, hvilket er usædvanligt, når det drejer sig om udstillinger af dén karakter. 

Det var samtidigt udfordrende for os censorer, da vi på den ene side skulle forholde os kritisk og vurderende til de viste kunstværker, og samtidigt skulle være tydelige i vores signaler over for det - i øvrigt - talstærke publikum. 

INSIDE finder sted hvert andet år, og således har man netop afholdt censureringen af 2016-udgaven. 

I censur-komitéen (billedet) var to herrer og en kvinde i modsætning til i 2010, hvor jeg havde to kvindelige medspillere. 

Lone Just Andersen, kunsthistoriker og billedkunstner, blev i år således flankeret af billedkunstneren Anders Reventlov og redaktør på kunsten.nu samt billedkunstner Ole Bak Jakobsen. 

Overvægten af mænd i komitéen har dog ikke påvirket kønsfordelingen blandt de repræsenterede kunstnere på INSIDE 2016. Med en enkelt undtagelse er samtlige af de 22 deltagende kunstnere kvinder. 

70 kunstnere havde indsendt 320 værker til udstillingen og heraf blev de 33 antaget. Jeg overværede ikke censureringen, men har dog fået meget lyst til at bevæge mig en tur til Ikast, når udstillingen åbner lørdag d. 12. november kl. 13. 

Den kan ses frem til d. 4. december.

Foto: Ole Jørgensen