søndag den 13. november 2016

Willumsen på ARoS

J.F. Willumsen: 'Selvportræt på 80-års dagen', 1943, olie på mønstervævet dug (foto: Kunsten Aalborg)

"Når der især i disse år laves udstillinger og udgives bøger om emnet Willumsen, må der være en grund.. Grunden er, at han er protoeksemplet på den dybt egenrådige og altid energiske kunstner, der hverken er bange for at stå alene eller overskride grænser"

Citatet er hentet fra en omfattende artikel, som dagbladet Politikens kunstanmelder Peter Michael Hornung har skrevet i avisen om J.F. Willumsen - den store danske symbolistiske maler, der levede fra 1863 til 1958. 

Når Hornung blandt andet antyder, at Willumsen i de senere år har været aktuel i forbindelse med udstillinger, bekræftes dette helt tydeligt i kraft af, at kunstmuseet ARoS i Aarhus om kort tid viser udstillingen 'Den vilde, vovede og sene Willumsen', som ifølge museets hjemmeside "vil kaste lys på de, for mange, ukendte sider af en af danmarkshistoriens største malere og illustrere i hvor høj grad, han har været forud for sin tid"

Jeg vil naturligvis være til stede, når ARoS indbyder til pressemøde på udstillingen, som åbner for publikum d. 26. november. Den varer efterfølgende frem til d. 5. marts 2017.