søndag den 4. december 2016

Ung kunstner om døden

Michael Würtz Overbeck: 'Fading Structures I-IV, 2016

"Det drejer sig ofte om, at du skal dø - og ikke dine medmennesker. Det bliver på den måde en egocentrisk synsvinkel, når det handler om, at du selv skal nå at have noget ud af livet, inden du dør. Måske handler det mere om at  at sætte pris på de mennesker og de ting, der er lige rundt om en, inden det er for sent"

Udsagnet er fremsat af den forholdsvis unge kunstner Michael Würtz Overbeck, hvor han i et interview med kunstportalen Kunsten.nu gør rede for nogle af de overvejelser, han har gjort sig i forbindelse med sin ganske minimalistiske og dog ret overrumplende udstilling ' The Reminiscences of What Once Was'. 

Ganske vist fremstår titlen som en nøje udtænkt konstruktion, hvilket også gælder den af Statens Kunstfond præmierede udstilling, der er bygget op om et labyrintisk rum i udstillingsstedet Spanien 19 C i Aarhus. 

Jeg bliver næsten altid en anelse forstemt, når unge mennesker i almindelighed - og kunstnere i særdeleshed - gør sig interessante på vegne af døden. Det anliggende burde de overlade til os andre halvoldinge. 

Jeg så Overbecks udstilling for nyligt på opfordring af en repræsentant fra Stens Kunstfond, og man bør i hvert fald se den, blot for i det mindste at tilegne sig en mening om den; men det skal være snart, da den lukker d. 11. december.