onsdag den 26. april 2017

'Socle du Monde' på Kunstnytt.dk

'Socle du Monde': Lucio Fontana. 'Concetto Spaziale, Altesa', 1966. Stedelijk Museum, Amsterdam.

"Som overordnet koncept er Socle du Monde en lidt upoleret sammenføjning af elementer, der nogle gange smyger sig tæt omkring oplægget, men andre gange glider løst ud i alle retninger. Socle du Monde er først og fremmest en biennale, der skal opleves på sansernes præmisser, og i mindre grad et udstillingskoncept med akademiske pointer og kuratoriske finesser"


Citatet herover er hentet på kunstportalen Kunstnytt.dk, der - som stavemåden antyder - har sit afsæt i Norge. 

Det er portalens skribent og kritiker Louise Steiwer, som har besøgt 'Socle du Monde', som netop er åbnet på kunstmuseerne HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum samt Herning Højskole. 

Det er interessant, at Steiwer nævner de kuratoriske finesser som et mindre overordnet element i udstillingsrækken, da der netop i forbindelse med dette projekt har været rigtig mange kuratorer i spil; men jeg må sige, at det er en præstation at få en stærkt kurateret udstilling til at række ud i så mange retninger, som der insinueres. 

Personligt finder jeg det befriende med en alsidighed, der måske ikke ligefrem signalerer det store konceptuelle intermezzo. 

Jeg har selv skrevet en anmeldelse af udstillingen, og den bliver bragt i en landsdækkende avis på et tidspunkt, og den vil også blive at læse her på siden, når den er blevet publiceret. 

'Socle du Monde' kan opleves på de nævnte lokaliteter indtil d. 27. august.