tirsdag den 9. maj 2017

Cronhammar tager til genmæle

"Hvis den skal gendannes, så skal det være af professionelle folk. Det skal foregå ved, at det er mig, der styrer slagets gang. Hvis det skal genskabes, skal det være på den betingelse. Det andet vil jeg simpelthen ikke være med til"

Hvordan Ingvar Cronhammars skulptur 'Camp Fire' (billedet) ved sin beliggenhed ved en erhvervsskole i Odense er blevet skåret i stumper og stykker på foranledning af denne skole, har været et samtaleemne siden vandaliseringen fandt sted for en uges tid siden. 

Institutionen har i mellemtiden bøjet sig i støvet, og ydmygt taget skylden for ødelæggelsen af skulpturen, som tilhører - eller nærmere tilhørte - Odense Kommune. 

Man erkender, at der er tale om en fejltagelse af de store, og vil erstatte det ødelagte kunstværk med elementer fra værket, der befinder sig i fragmenter på en skrotplads i Odense. 

Dette løfte har imidlertid ikke helt formildet kunstneren bag værket, og det er Cronhammar, der ifølge Ritzau har fremsat udsagnet herover. Han er naturligvis rystet over det skete, og er, naturligt, ikke indstillet på en håndværksmæssig lappeløsning.

Foto: KØS - Museum for kunst i det offentlige rum